Stichting Leppink-Postuma

Belevingsconcert

Op 1 april 2024, de bevrijdingsdag van Haaksbergen, organiseerde de Stichting Herdenking en Vrijheid Haaksbergen samen met de Haaksbergse Harmonie een belevingsconcert in een nagenoeg geheel gevulde Pancratiuskerk. 
Samen met soliste Martine Velthuis op viool werd het publiek getrakteerd op een prachtig muzikaal programma dat recht deed aan het thema Herdenking en Vrijheid met stukken als The story of Anne Frank en Schindler’s List.  Om de beleving compleet te maken waren tijdens het concert voordrachten van de Historische Kring en leerlingen van het Assink en werden bij de muziek passende beelden vertoond. Ook werden achter in de kerk kunstwerken over het thema Vrijheid vertoond. Deze zijn gemaakt door leerlingen van het Assink onder begeleiding van kunstenaars van Art4More. Buiten werd het publiek alvast in de stemming gebracht door een tentoonstelling van oude legervoertuigen door stichting Keep them Rolling.

Mede door de bijdrage van Stichting Leppink-Postuma was het mogelijk om het concert gratis toegankelijk te maken voor alle Haaksbergenaren en opnames te laten maken door RTV Sternet, zodat ook bewoners van diverse instellingen van het concert hebben kunnen genieten.

Deel dit bericht: